Kommunikáció

Sok szeretettel köszöntünk a PécsiBölcsész közéleti és kulturális periodika szerkesztőinek és munkatársainak nevében. Az alábbiakban megismerkedhetsz magazinunkkal, illetve egy rögtönzött használati utasítás keretein belül kapsz némi útmutatót az újságírók kezeléséhez.

A PécsiBölcsész közéleti és kulturális periodika elsődleges célja, hogy egyetemi berkeken kívül és belül továbbra is a tőle megszokott minőséget képviselje. Újságíróink, szerkesztőink, grafikusaink hébe-hóba cserélődnek ugyan, de az a szellem melynek jegyében eddig is alkottunk, továbbra is meghatározza működésünket.

A PécsiBölcsész hasábjain ugyanúgy találkozhatsz társadalmunkat éppen izgalomban tartó közéleti kérdésekkel, mint kulturális programajánlókkal, könyv, zene és filmkritikákkal, de mindezek mellett fontosnak tartjuk, hogy egyetemünk, karunk háza táján történtekről is írjunk, hiszen elsősorban mégiscsak egy kari lap volnánk.

Magazinunk és újságíróink az elmúlt évek alatt több, országos szinten jegyzett díjat is nyertek: DUE MESE

Az újságírók csoportja egy nagyon érdekes társaság az emberi fajon belül. Az esetek túlnyomó többségében furán viselkednek, első látásra néha mogorvának és kötözködőnek tűnnek, pedig pont ilyenkor próbálnak kedvesek lenni. Amennyiben e-mailben(link) fordulnál hozzájuk, úgy javasolt addig küldözgetni nekik az elektronikus leveleket, amíg nem válaszolnak végre, hiszen az ő fejük sem káptalan. Ezzel nem azt akarjuk sugallni, hogy nem válaszolnak semmilyen megkeresésre, pusztán könnyen lehet, hogy pont a tiedről feledkeztek meg.

Minden év elején keresünk lelkes gyakornok jelölteket, akik miután átestek pár beépített, természetes (mondhatni darwini) szűrőn tagjai lesznek betűvető kommandónknak, elvégre mi sem leszünk már fiatalabbak. Természetesen nem csak újságíró palántákra van szükségünk, ugyanis egy újság megfelelő működéséhez elengedhetetlen, hogy legyenek jó fotósaink, grafikusaink és szerkesztő munkatársaink. Tehát, azokat is szeretettel várjuk, akik az írás helyett inkább ezekben a munkakörökben próbálnák ki magukat.